Офіційний сайт управління охорони здоров'я Сумської ОДА

Розділи сайту
Календар
«    Ноябрь 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Архіви

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією


Опитування

Чи вважаєте Ви за потрібне щорічно проходити медичний огляд?
Так, це допоможе зберегти моє здоров'я
Ні, мені це не потрібно
Ще не визначився
Хмара тегів
Популярне
build_links(); ?>
Кориснi посилання



Для громадян, що змушені покинути свої оселі



Як вберегтися від гострих кишкових інфекційних захворювань
Як вберегтися від гострих кишкових інфекційних захворюваньУ новорічні та різдвяні свята, коли готується багато різноманітної їжі, зростають ризики виникнення гострих кишкових інфекційних захворювань, які посідають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо в дитячому віці, поступаючись лише грипу та ГРВІ.

 

   З метою профілактики та попередження захворювань на гострі кишкові інфекції необхідно виконувати такі рекомендації: 

- суворо дотримуватись правил особистої гігієни: перед приготуванням їжі, її прийомом, після відвідування вбиральні обов’язково мити руки з милом проточною водою;
- вживати тільки свіжо приготовану їжу; салати зберігати в незаправленому вигляді, а заправляти їх безпосередньо перед вживанням;
- приготовані страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання обов’язково піддавати ретельній термічній обробці;
- зберігання страв без холоду не має перевищувати 2-х годин;
- свіжі овочі та фрукти ретельно промивати проточною водою;
- зберігати сирі продукти (м’ясо, рибу) окремо від готових страв;
- не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- не вживати продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та термін споживання яких закінчився;
- купуючи кондитерські вироби та інші продукти, звертати увагу на умови їх зберігання та термін придатності;
- зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
- молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
- під час приготування м’яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
- у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури тіла, слабкість) необхідно терміново звернутися до найближчої лікувальної установи.