Офіційний сайт управління охорони здоров'я Сумської ОДА

Розділи сайту
Календар
«    Май 2014    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Архіви
Июль 2018 (11)
Июнь 2018 (20)
Май 2018 (21)
Апрель 2018 (26)
Март 2018 (37)
Февраль 2018 (24)

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією


Опитування

Чи вважаєте Ви за потрібне щорічно проходити медичний огляд?
Так, це допоможе зберегти моє здоров'я
Ні, мені це не потрібно
Ще не визначився
Хмара тегів
Популярне
build_links(); ?>
Кориснi посилання



Для громадян, що змушені покинути свої оселі



Що треба знати, щоб не захворіти гострою кишковою інфекцією

Що треба знати, щоб не захворіти гострою кишковою інфекцієюЩо треба знати, щоб не захворіти гострою кишковою інфекцією?


- Вживати якісну питну воду, що подається безпечними в епідемічному плані водопровідними джерелами, які контролюються комунальними та санепідслужбами;

- Не використовувати воду із сумнівних джерел водопопостачання;

- Воду з нецентралізованих джерел (копанок, колодязів тощо) перед вживанням обов’язково кип’ятити;

- При купівлі харчових продуктів звертати увагу на термін їх придатності, не купувати їх за межами ринків. Слід пакувати готові та сирі продукти в окремі пакети;

- Швидкопсувні продукти (молоко, сир, сметана, кефір, мясні, рибні напівфабрикати, ковбаси, кремові вироби, салати та інші кулінарні вироби необхідно зберігати в умовах холодильника, дотримуючись термінів їх зберігання, згідно рекомендацій вказаних на упаковці з обов’язковим дотриманням товарного сусідства;

- Розливне молоко та молочні продукти з ринку вживати тільки після термічної обробки;

- Перед вживанням яєць обов’язково їх помити в содовому розчині, варити не менше 10-15 хвилин;

- В домашніх умовах сирі та готові продукти необхідно різати на різних дошках, різними ножами, зберігати в окремому посуді для недопущення вторинного зараження їжі;

- Мясні, рибні страви піддавати необхідній термічній обробці (варити, парити, смажити невеликими шматками);

- Морожене м’ясо слід розморожувати не у воді, а на повітрі, щоб збудник з поверхні не попав в середину шматка;

- Необхідно ретельно мити перед вживанням овочі, фрукти, ягоди, зелень, ошпарювати їх окропом;

- Треба ретельно мити руки з милом після відвідування туалету, після повернення з прогулянок, перед вживанням та приготуванням їжі, після гри з тваринами;

- При приготуванні великої кількості страв для ювілеїв, весіль, ритуальних обідів не допускати до обробки продуктів людей, які мають навіть незначні порушення діяльності шлунково–кишкового тракту та гнійнічкові захворювання на руках. Це може призвести до спалаху гострих кишкових захворювань;

- Необхідно вести боротьбу з мухами, тарганами, дотримуючись чистоти в житлах.

При появі перших ознак кишкової інфекції (пронос, блювання, підвищення температури тіла,біль в животі) – негайно звертатись до лікаря.